Geef je bedrijf een beetje liefde deze Valentijn

Geef je bedrijf een beetje liefde deze Valentijn
De tijd nemen en moeite doen om na te denken over jouw huidige bedrijfspraktijken, en het bedenken van manieren om deze te verbeteren.

Delen

Nu Valentijn voor de deur staat, is de liefde in ieders gedachten. Voor ondernemers is er nog een belangrijke persoon die wat extra TLC nodig heeft; jouw bedrijf!  

 

De tijd nemen en moeite doen om na te denken over jouw huidige bedrijfspraktijken, en het bedenken van manieren om deze te verbeteren en/of de winst te verhogen, is een geweldige manier om jouw bedrijf “lief te hebben” en ook om liefde te tonen aan je eigen familie, omdat je bedrijf hen elke dag helpt te ondersteunen. Een van de beste manieren om het bereik en het succes van je bedrijf te verbeteren is door middel van marketing. Er zijn verschillende manieren waarop je marketing kan gebruiken om je bedrijf te verbeteren. Jouw accountantskantoor verdient ook een beetje liefde, maar op welke manieren kun je je waardering en liefde voor ondernemen tonen? 

 

Social Media

 

Het is niet voldoende om een social mediapagina te hebben. Als je jouw social media-aanwezigheid niet onderhoudt, doet het je weinig of geen goed en kan het jouw bedrijf zelfs schade toebrengen. Mensen die een bedrijfspagina op Facebook of LinkedIn bekijken, zijn op zoek naar up to date informatie en een snelle responstijd van de eigenaar. Als ze dat niet zien, surfen naar een ander bedrijf dat aanbiedt wat ze nodig hebben. Je verliest zo potentiële klanten en omzet. Om optimaal gebruik te maken van jouw sociale media-aanwezigheid, streef je ernaar om minstens één keer per week boeiende, informatieve en/of onderhoudende content te plaatsen over jouw bedrijf, medewerkers en verwezenlijkingen. Check ook wekelijks of er eventuele opmerkingen, vragen of andere interacties op jouw pagina’s zijn. Reacties hierop zijn essentieel voor het opbouwen van een langdurige relatie met huidige en potentiële klanten. 

 

Websites

 

De meeste ondernemers begrijpen het belang van een website in de wereld van vandaag, maar niet alle sites zijn gelijk. Een “DIY” website met standaard stockfoto’s, generieke, thematische informatie en weinig personalisatie zal je accountantskantoor niet onderscheiden van de concurrentie, zal jouw website niet bovenaan de zoekpagina’s brengen en je zal er zeker geen punten voor creativiteit voor krijgen. Websites zijn een mix van inhoud gericht op jouw doelgroep, boeiende en gepersonaliseerde beelden en dynamische delen die voortdurend worden bijgewerkt of veranderd (zoals een blog!). Deze elementen maken je website uniek voor jouw bedrijf, houden actuele informatie binnen handbereik voor klanten en bieden een “eerste indruk” van je merk voor potentiële klanten. 


Sharing in caring

 

Hoewel je misschien denkt dat jouw bedrijf geen link heeft met Valentijn, is inhoud een belangrijk element om jouw klanten in februari te boeien. 

Sociale-mediaplatforms, websites, blogs, gedrukt materiaal, enz. vereisen allemaal inhoud en hoe meer je die aanpast en toepast op jouw lezers, hoe meer het je bedrijf ten goede zal komen. Wanneer je inhoud deelt die boeit en ook nuttig is, geef je jouw gebruikers een reden om terug te komen naar je website en er wat langer te blijven. Het is van vitaal belang voor de groei en het succes van jouw bedrijf.  

 

Het andere groot voordeel van kwaliteitscontent aan te bieden, is natuurlijk dat het jouw organische aanwezigheid in de zoekmachinerangschikking (SEO) verbetert. Google houdt van content die de problemen van mensen oplost en het plaatsen van die content op sociale media zorgt ervoor dat het door veel mensen gezien wordt. 

 

Klant of medewerker in de spotlights

 

Om de liefde te verspreiden, kan je jouw waardering voor klanten of medewerkers uiten. Sociale volgers zien graag wat er ‘achter de camera’ gebeurt – laat ze gerust meekijken naar wat jouw bedrijf doet naast de normale dagelijkse dienstverlening. Heb jij een medewerker die onlangs is aangenomen of een trouwe klant die tevreden is? Of vier jij een bijzonder jubileum? Plaats hun verhaal op jouw sociale pagina’s en deel de liefde met iedereen. 

 

 

*Bonustip: zorg ervoor dat je een foto toevoegt bij je post. Berichten met foto’s hebben 40x meer kans om gedeeld te worden dan welke andere inhoud dan ook. 

Als het jou bevalt wat je hierboven hebt gelezen en je ziet dat het jouw bedrijf ten goede komt, waarom ga je dan niet verder en laat je jouw bedrijf wat liefde zien! Als je dit jaar echt wil laten zien dat je om je bedrijf geeft, geef het dan een waardevol geschenk: het uitbesteden van jouw marketingbehoeften aan een professional.  

 

 

AAAwesome biedt content creatie voor zowel social media als blogging doeleinden, website ontwerp en onderhoud, en nog veel meer. Als het jouw bedrijf helpt om te groeien, dan zijn we er klaar voor. We zijn slechts een telefoontje, mailtje of social mediaberichtje verwijderd… en jouw bedrijf zal er meer uithalen dan uit een doos chocolaatjes!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook