2020, het jaar waarin social media doorbreekt bij accountants

2020, het jaar waarin social media doorbreekt bij accountants
Voor elk bedrijf is vandaag een online aanwezigheid een noodzaak, ook voor wie B2B opereert en dus ook voor accountants.

Delen

Voor elk bedrijf is vandaag een online aanwezigheid (website, social media) een noodzaak, ook voor wie B2B opereert en dus ook voor accountants. Die online zichtbaarheid geeft je klanten vertrouwen, bezorgt je nieuwe prospecten en helpt je bij het aantrekken van medewerkers. 

 

Een website is onontbeerlijk, maar dan wel een die up to date is én aan de nieuwste regels van SEO (zoekmachine optimalisatie) voldoet. De regels die zoekmachines hanteren, veranderen continu. Als accountant kan je hier niet van op de hoogte zijn en blijven. Daarom is het belangrijk om samen te werken met specialisten. Zij kunnen ervoor zorgen dat je website steeds hoog in de zoekresultaten opduikt, zonder dat het je een bom geld aan advertising kost. 

 

Door je website “achterliggend” te optimaliseren, zorg je voor een goede zichtbaarheid. Het is een grapje, maar wel de waarheid: “De beste plaats om iets te verstoppen is pagina 2 van Google.” 

 

Social media marketing dient om bedrijven naar die website en bij uitbreiding jouw kantoor, telefoon, mail te lokken. Je mag dan al een mooie en goede website hebben; die moet ook voldoende bezoekers lokken. En dat is waar social media marketing je helpt. De belangrijkste kanalen vandaag zijn LinkedIn, Facebook en Instagram. Er moet hier regelmatig worden gepost, zodat uw online aanwezigheid niet vervaagt en zodat je daadwerkelijk leads genereert. 

 

Door je met de juiste content te profileren als specialist in je vakgebied, als bedrijf met een aangename werkcultuur en met een menselijk gelaat trek je de aandacht. Goede wil is niet genoeg. Vaak starten bedrijven en dus ook accountants vol goede moed aan hun online avontuur. Maar steeds is er wel iets belangrijker dan even wat berichten en beelden op je social media accounts te posten. Je krijgt dan een averechts effect want het lijkt of je niet meer “mee bent” met de laatste evoluties in accountancy. 

 

Daarom is het nuttig dit uit te besteden. Dat kan bij AAAwesome vanuit een “accountant-view” en voor een beperkte fee. En dat het resultaten oplevert, bewijzen accountants die al in 2019 de digitale sprong waagden:

 

“We zijn in mei van start gegaan met een nieuwe website en social media marketing via AAAwesome. We hebben sindsdien merkelijk meer contacten op zoek naar een boekhouder, ook veel startende ondernemers en dit zelfs tijdens de traditioneel wat rustiger maand juli.” 

 

“We danken je voor de inspanningen die je leverde het afgelopen jaar om de uitstraling van ons kantoor te moderniseren en om ons kantoor zichtbaar te maken op de sociale media.”

 

“Met AAAwesome wordt ons kantoor wekelijks terug op de digitale kaart geplaatst!”

 

Contacteer ons gerust voor vrijblijvende info en offerte.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook