De rol van sociale media tijdens de coronacrisis

De rol van sociale media tijdens de coronacrisis
Sociale media speelt een nog belangrijkere rol tijdens deze pandemie.

Delen

Mensen richten zich tot sociale kanalen en digitale platforms voor nieuws, updates en persoonlijke verbindingen om de impact van isolatie te helpen verlichten. 

 

Netwerken

 

Platforms zoals Twitter, Facebook en vooral LinkedIn stellen boekhoudprofessionals in staat om huidige en potentiële klanten te bereiken, te betrekken en zowel hun merk als hun leiderschap met nuttige en waardevolle inhoud op te bouwen. 

 

Contentpromotie

 

Doel? Gepaste inhoud promoten waarmee kijkers via verschillende kanalen financiële en belastinggerelateerde problemen kunnen aanpakken. Dit zal uw reputatie, zichtbaarheid en marktleiderschap helpen vergroten. Het is ideaal om een solide, gerespecteerde merkidentiteit op te bouwen en marktaandeel te winnen, vooral tijdens een onzekere periode zoals deze, wanneer andere bedrijven marketing negeren.  

 

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

 

Sociale media is perfect om online zichtbaarheid te vergroten door middel van SEO. Sociale media-inhoud is doorzoekbaar, dus door inhoud op grote schaal te delen, kunt u organische links aantrekken, die een duidelijk positief effect hebben op de pagina. Het vergroten van uw aanwezigheid op sociale media helpt uw pagina’s ook met rangschikken in zoekmachines, waardoor de online zichtbaarheid van uw bedrijf verder wordt vergroot. 

 

Onderzoek

 

‘Social listening’; dit is een methode van onderzoek omtrent het verzamelen van marktinformatie die bedrijven kunnen gebruiken om de sociale mediastromen van verkoopleads, nieuwe klanten en potentiële werknemers te bekijken. Het volgen van berichten, discussies en gedeelde inhoud van een persoon of organisatie is een effectieve manier om waardevolle informatie te verzamelen over hun opvattingen, persoonlijkheid, reputatie, autoriteit en voorkeuren. 

 

Werving

 

 

Sociale media is een natuurlijke rekruteringstool voor zowel nieuwe werknemers als zakelijke partners. Met LinkedIn en Facebook kunt u zeer gerichte vacatures plaatsen die zijn gericht op gebruikers met bepaalde vaardigheden en biedt real-time analyses die laten zien wie uw berichten heeft bekeken, wanneer en hoe vaak. LinkedIn is een effectief hulpmiddel om zakelijke samenwerkingen op te zoeken. 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook