Waarom bloggen? De bedrijfsvoordelen van bloggen

Waarom bloggen? De bedrijfsvoordelen van bloggen
We zitten in een digitaal tijdperk waar sociale media het belangrijkste platform is in de huidige marketingomgeving. Waarom zou je dan nog bloggen denk je? In tegenstelling tot wat bedrijven denken, is bloggen nog steeds een onmisbaar onderdeel voor je online content. Of je nu een startend bedrijf bent of een multinational, bloggen blijft een cruciaal onderdeel van je marketingstrategie. AAAwesome legt je graag uit waarom het belangrijk is om te bloggen voor je bedrijf.

Delen

5 redenen waarom bloggen voor een bedrijf voordelig kan zijn

1. Vergroot zichtbaarheid voor je website  

Uiteindelijk is dat je einddoel. Je wilt potentiële klanten lokken naar je website en je bereik vergroten. Bekijk sociale media als een beurs. Als je rondwandelt op een beurs (scrollen op sociale media), zijn er allerlei bedrijven aanwezig die hun producten en diensten tentoonstellen. Op sociale media zet jij jezelf tentoon door middel van content. Zorg er dus voor dat je blogartikels schrijft die inspelen op de pijnpunten van je consument. Want waarom zou iemand komen luisteren naar wat je te zeggen hebt in een beurs? Juist, omdat je een oplossing kan bieden en een meerwaarde kan betekenen. Het moment dat iemand op een event komt luisteren naar jouw bedrijf, is te vergelijken met iemand die klikt op je blogartikel. De kracht van je blogartikel moet dan zijn om mensen nieuwsgierig te maken zodat ze andere onderdelen van je website gaan bekijken. Bijvoorbeeld: “Wist je dat wij ook een analyse voor je website kunnen maken zodat deze aantrekkelijker wordt voor je bezoeker en makkelijker in gebruik? Hier vind je meer info over onze gratis SEO-analyse. 

2. Zet je expertise meer in de kijker

Zoals eerder vermeld, moet je inspelen op de pijnpunten van je lezers. Wanneer een potentiële klant informatie aan het opzoeken is over een specifiek probleem waar jij een oplossing voor kan bieden, ben je indirect jouw product of service aan het verkopen door middel van content. Als jij een blog schrijft over een specifiek product of service die je aanbiedt en bepaalde problemen kan oplossen, komen bezoekers met die specifieke problemen op jouw website terecht en kan je meer verkopen! Niet alleen omdat je een bepaald product of service aanbiedt, maar ook omdat je hiermee naar de buitenwereld komt en je expertise in de kijker zet! 

3. Verhoogt je SEO

Less is more! Wel Google denkt daar net iets anders over… Hoe meer je schrijft en content voorziet, hoe beter in dit geval. Het zorgt ervoor dat je steeds een voorsprong hebt op je concurrentie. Tenminste als je de juiste zoektermen vermeld in je artikels, want dan verschijn je automatisch in een hogere ranking bij de zoekresultaten.  

4. Het geeft je bedrijf een identiteit

Door blogs te schrijven verklein je de barrière tussen klanten en jouw bedrijf. Hierdoor kun je content genereren zonder dat het als een verkooppraatje overkomt. We leven in een consumptiemaatschappij waarin bedrijven weinig vertrouwen krijgen van de consument en ze genoeg hebben van pushy sales. Bedrijven moeten juist een verhaal creëren en een duidelijke why overbrengen naar de klant toe, die inspeelt op hun behoefte. Door een persoonlijkheid te geven aan je bedrijf zorg je ervoor dat de klant zich er gemakkelijker bij voelt om iets bij jou te kopen of überhaupt te luisteren naar wat je te zeggen hebt, omdat je als expert herkend wordt in dat vakgebied. 

5. Zorgt voor een betere klantenrelatie

Op lange termijn zorgt bloggen voor een betere klantenrelatie. Klanten herkennen zich meer in je bedrijf, omdat het meer persoonlijk is geworden en daardoor voelen ze zich meer verbonden met je bedrijf. Ga in dialoog met je klanten en probeer ze meer te betrekken. Blogs zijn gemakkelijk te delen op je social mediakanalen, waardoor volgers kunnen liken, commenten en andere mensen taggen. Maak er gebruik van en spreadtheword, thank us later! 

Heb je de schrijfkriebels gekregen na het lezen van deze blog? Maar heb je geen tijd of ken je te weinig af van SEO? Geen nood! AAAwesome helpt je graag met het schrijven van blogs voor je bedrijf. Stuur ons een mail via info@aaawesome.be en we voeren gratis een SEO-scan voor je uit.  

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook