De kracht van videomarketing voor jouw onderneming.

kracht van videomarketing
Videomarketing is een waardevol instrument voor het optimaliseren van je online aanwezigheid en de betrokkenheid van je (potentiële) klanten aanzienlijk te vergroten! Door succesvolle video's te produceren, vergroot je je online zichtbaarheid en breng je jouw boodschap effectief over naar je doelgroep. Bovendien bieden hedendaagse digitale platformen eindeloze mogelijkheden voor het toepassen van videomarketing. Denk aan platforms zoals Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest, enzovoort. Dankzij de komst van smartphones is videomarketing nu nog makkelijker dan ooit tevoren. Je hebt elke dag al die camera in je hand, waarom zou je deze niet gebruiken om je verhaal te delen?

Delen

Creëer een connectie met je doelgroep

Op emotioneel niveau is video buitengewoon effectief. Door video te gebruiken, kun je eenvoudig een gezicht geven aan jouw bedrijf, en die menselijke connectie kan veel meer impact hebben dan het lezen van geschreven tekst. Want ja, een beeld zegt meer dan 1000 woorden! Als je meerdere video’s op je kanaal wilt plaatsen, zorg er dan zeker voor dat je een herkenbare huisstijl hebt die in al je video’s terugkomt. Het moet voor je kijkers meteen duidelijk zijn met wie ze te maken hebben. Het opzetten van een succesvolle videomarketingcampagne begint met een goed marktonderzoek en concurrentieanalyse. Het is van belang om inzicht te krijgen in de markt waarin je actief wilt zijn! Met deze informatie in handen kun je je strategie vormgeven en je boodschap bepalen. 

nik-ZmY7AG1l0Eo-unsplash
josh-rose-qWBoBpeOxjo-unsplash

Richt je niet alleen op verkoop, maar vertel een verhaal. Kijkers zullen anders snel afhaken. Door een verhaallijn te creëren, kun je hun aandacht vasthouden. De gemiddelde aandachtspanne bij video’s is slechts 8 seconden. SAY WHAT? Het is dus cruciaal dat je vanaf het begin de aandacht van je kijkers trekt! Gebruik bijvoorbeeld een pakkende slogan die je later in de video kunt herhalen. Wat wil je dat je doelgroep hoort, ziet en voelt? Welke boodschap wil je overbrengen? Wat is de call-to-action? 
Onthoud, videomarketing biedt een scala aan mogelijkheden om je boodschap over te brengen en je doelgroep te betrekken. Experimenteer met verschillende soorten content en ontdek wat het beste werkt voor jouw merk en doelgroep.  Doet jouw onderneming nog niets met short video’s? Dan is het hoogtijd om op de sneltrein van videomarketing te springen. De wereld van videomarketing evolueert in een razendsnel tempo! So, all aboard the hot mess express!

Toffe content ideeën voor videomarketing

  • “How to…” video’s: Korte en informatieve video’s waarin je stapsgewijze instructies geeft over het uitvoeren van taken of het oplossen van problemen. Denk aan tutorials en productdemonstraties. 
  • Achter de schermen: Geef kijkers een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf. Laat zien hoe producten worden gemaakt, het dagelijks reilen en zeilen op kantoor of het creatieproces achter je content. Dit creëert betrokkenheid en menselijkheid. 
  • Evenementenverslagen: Maak korte samenvattende video’s van bedrijfsevenementen, beurzen of conferenties. Deel de sfeer en maak mensen enthousiast voor toekomstige evenementen. 
  • Vraag en antwoord: Verzamel vragen van je publiek en beantwoord ze in korte video’s. Dit laat zien dat je luistert naar je klanten en bereid bent om hun bezorgdheden aan te pakken. 
  • Grappige en entertainende content: Maak video’s die humor bevatten en mensen aan het lachen maken. Dit helpt een positieve associatie met je merk op te bouwen. 
  • Evenementaankondigingen: Gebruik video’s om aankomende evenementen of lanceringen te promoten. Dit genereert buzz en stimuleert de deelname. 
malte-helmhold-8hBuuapPRfI-unsplash

Wil jij ook aan videomarketing doen met je bedrijf ?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de geweldige wereld van videomarketing! Wij staan klaar om jou te laten schitteren op sociale media met pakkende beelden en catchy deuntjes. Laat je verhaal tot leven komen en trek de aandacht van jouw doelgroep. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook