Een blik achter de schermen: Stagiaire bij AAAwesome

Achtergrond_blog_stagiaire
Als laatstejaarsstudente Cross Media Management hoort stage natuurlijk tot één van de belangrijkste onderdelen om dat diploma eindelijk in handen te krijgen. Ik heb de kans gekregen bij AAAwesome als digital marketeer en content creation en eerlijk is eerlijk, ik heb hier geen seconde spijt van! Wil je graag weten hoe mijn 9 weken bij hen geweest zijn? Lees dan snel verder!

Delen

Kennismaking met AAAwesome

Groepsfoto AAAwesome

Maandag 3 april 2023, 9.30 mijn eerste dag als stagiaire. Ik werd warm ontvangen door het hele team en kreeg onmiddellijk meer informatie over de missie en visie van AAAwesome en wat ze van mij verwachtten. Plezier maken, dat was het belangrijkste aspect van deze stage. Ik moest me 9 weken smijten en zoveel mogelijk bijleren.

Samenwerken met het team

AAAwesome telt een klein team, wat ervoor zorgt dat iedereen nauw met elkaar samenwerkt. Dit was voor mij heel aangenaam, omdat er altijd een familiale sfeer was en ik goede begeleiding kreeg. Ik kon onmiddellijk met al mijn vragen bij de juiste persoon terecht.

Taken en verantwoordelijkheden

Als stagiaire digital marketing en content creation had ik een heel ruim takenpakket. Ik maakte content voor zowel AAAwesome zelf, als voor verschillende klanten. Een hele uitdaging waar ik enorm veel van heb opgestoken voor mijn verdere carrière. Na 2 weken kreeg ik dan ook eigen projecten in handen, zoals marketingstrategieën uitwerken voor potentiële klanten. Hier draaide het dus niet alleen om content creëen, maar ook over alle technische aspecten achter de mooie plaatjes. 

Instagramfeed_AAAwesome

Ik heb veel bijgeleerd over video content en zelfs een online cursus gevolgd om mijn skills op het gebied van videobewerking naar een hoger niveau te tillen. Ook het schrijven van blogs kwam na een tijdje op mijn agenda te staan en wat vond ik dit een verrijking! Eén van mijn hoogtepunten tijdens mijn stage zal toch webdesign zijn. Ondanks dat ik hier al vertrouwd mee was door eerdere studentenjobs en mijn opleiding, vind ik dit toch best fascinerend. Van een wit blad naar een gevulde website, elke pagina volledig in stijl met de andere.

 

Ondanks de goede basis die ik in mijn opleiding heb gekregen, heb ik nog zoveel kunnen bijleren. Door deze stage te hebben gedaan, weet ik zeker dat dit is wat ik de rest van mijn leven wil doen!

Leerervaringen

Zoals ik eerder al heb aangehaald heb ik veel bijgeleerd tijdens mijn 9 weken hier bij AAAwesome. Alle theorie en kleinere opdrachten van school kon ik eindelijk omzetten in de praktijk. Met echte cases, echte klanten en grotere opdrachten waarin verschillende facetten aan bod kwamen.

 

Ik heb mijn grafische skills kunnen optimaliseren en ben zekerder geworden over het schrijven van teksten, zowel voor social media als voor webteksten en blogs.

 

Eindelijk heb ik ook zelf een hele social mediacampagne vanaf het begin kunnen opzetten. Het filmen van de beelden, het volgen van een online cursus om alles zelf te monteren, en ook de targeting en budgetten mocht ik mee bepalen.

Professionele groei

Mijn stageperiode bij AAAwesome heeft niet alleen bijgedragen aan mijn kennis, maar ook aan mijn professionele groei. Ik heb geleerd om effectief te communiceren binnen een team, deadlines te beheren en mijn werk resultaatgericht te organiseren. Met deze skills kan ik met een gerust hart het werkveld in stappen. Over het algemeen heeft mijn stage bij AAAwesome ook een positief effect gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik heb lang getwijfeld of ik wel de juiste studierichting had gekozen, maar nu ik mijn stage bij AAAwesome heb afgerond, weet ik het zeker. Dit is wat ik wil doen!

Concrete recap

Mijn 9 weken bij AAAwesome waren een onvergetelijke ervaring. Ik ben dankbaar voor alle kansen, begeleiding en ervaringen die ik heb gekregen tijdens mijn tijd hier… Deze stage heeft mijn passie voor digitale marketing versterkt en me voorbereid op mijn toekomstige carrière. Ik ga mijn collega’s stuk voor stuk missen, maar we zien elkaar zeker nog terug!

Graag ook stage lopen bij AAAwesome?

Volg jij een opleiding Cross Media, Marketing, Communicatie of iets gerelateerd? Ben je nog op zoek naar een leuke plek waar je veel kan bijleren? Neem snel contact op en wie weet kom jij ons team binnenkort wel vervoegen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook