Waarom jouw bedrijf sinds de Corona-crisis meer dan ooit een website nodig heeft

Waarom jouw bedrijf sinds de Corona-crisis meer dan ooit een website nodig heeft
Jouw bedrijf heeft nu meer dan ooit behoefte aan een online aanwezigheid, of dat nu via een website of webapplicatie is.

Delen

Het Coronavirus is snel een wereldwijde pandemie. Het nieuws over het virus blijft de sociale media overspoelen. Mensen raken in paniek en als dit gebeurt, hebben bedrijven en de economie eronder te lijden. Deze blog is niet ongevoelig voor wat er gaande is, maar een poging om realistisch te zijn over wat het betekent om te overleven in tijden dat het niet zo goed gaat. 

 

Jouw bedrijf heeft nu meer dan ooit behoefte aan een online aanwezigheid, of dat nu via een website of webapplicatie is. Het moet worden gevonden door de miljoenen mensen die te bang zijn om zich buiten te wagen. Mensen die de behoefte hebben om te blijven ondernemen of gebruik te maken van jouw diensten.


Het is nodig voor videovergaderingen, voor het geven van cursussen en voor het
voortzetten van jouw bedrijf door verbinding te maken met potentiële klanten. Als je nog niet overtuigd bent, zijn hier 5 redenen waarom je een website nodig hebt voor jouw bedrijf.


Nu is het meer dan ooit van belang dat je als bedrijfseigenaar nadenkt over een website die relevant en gemakkelijk te navigeren is. 

 

Klantenbehoud

 

Als we het strikt genomen hebben over de totale isolatie van het grootste deel van de bevolking, is het een must om een manier te hebben om je klanten nog steeds de hand te reiken en zaken te blijven doen. Als ze niet persoonlijk naar je toe kunnen gaan, moeten ze jou in ieder geval digitaal kunnen bereiken. Het creëren van een online aanwezigheid voor alles wat iemand nodig heeft tijdens een tijd van niet reizen is een geweldige manier om je in het bedrijfsleven te houden en hen loyaal te houden.  

 

Maar, afgezien van de pandemie, het hebben van een website stelt je in staat om jouw bereik uit te breiden van dag tot dag dat voorbij een baksteen en mortel gaat. Met een website kan je een beloningssysteem creëren om je meest loyale
klanten echt te vieren en zelfs beginnen met het voorstellen van gerelateerde
nieuws. 

 

Concurrentie

 

Dit geldt vooral als je in een nichemarkt van het bedrijfsleven bevindt. In deze moderne tijd zal het hebben van een website die mobiel geoptimaliseerd is, UI/UX-vriendelijk, en het groeien van organische SEO je een stap boven de rest van je concurrenten zetten. Klanten zijn veel meer vertrouwd met het navigeren in een online ruimte dan ooit tevoren, in feite gaat 97 procent van de mensen online om een lokaal bedrijf te vinden. En zelfs voordien gaven veel mensen de voorkeur aan het volledige gemak ervan. Mis een grote hoeveelheid zaken niet door het ontbreken van een online aanwezigheid of zelfs maar een contactformulier om
het proces op gang te brengen.

 

Krijg meer klanten

 

Als je een startende of kleine onderneming bent, is de kans groot dat jouw klantenbestand zeer lokaal is. De kracht van mond-tot-mondreclame brengt je alleen maar zover, een gebrek aan aanwezigheid op het web zal jouw bedrijf echt gaan schaden. Online zijn betekent dat je in staat bent om jouw bereik uit te breiden buiten je eigen stad. Als je website goed is geoptimaliseerd voor SEO, kan hij beginnen met het rangschikken van zoekwoorden die je bedrijf zullen helpen om een autoriteit te worden binnen je markt, zodat je kunt groeien van een lokale onderneming tot een leider in jouw vakgebied. 

 

 

Het maakt niet uit of je producten of diensten verkoopt, het hebben van een online ruimte waar gebruikers je in ieder geval kunnen bereiken via een contactformulier gaat al boven de standaard werkuren. Bij een online winkel is er geen open of gesloten tijd, dus wie te ziek is om tijdens de normale uren
van de dag op te staan, kan je contacteren. Misschien heeft een klant een
aantal vragen die beantwoord kunnen worden door een FAQ-pagina te bezoeken?


Denk aan de website van jouw bedrijf als een medewerker die niet in of uit hoeft te klokken, ze zijn altijd beschikbaar om je klanten te helpen in een tijd van nood. 

 

Geloofwaardigheid toevoegen

 

Om bot te zijn lijkt een bedrijf zonder website niet zo geloofwaardig in vergelijking met concurrenten die online zijn. In een studie die in 2018 werd uitgevoerd, zal 30% van de consumenten een bedrijf zonder website niet in overweging nemen. Denk aan hoe je nieuwe restaurants vindt of een lokale monteur, je googled ze. Online zijn biedt een direct beeld aan iemand die niet van jouw bedrijf weet en kan hen helpen zich op hun gemak te voelen als ze met je gaan werken.


Een extra voordeel van het creëren van een online personage voor jouw bedrijf
is dat je getuigenissen kunt gebruiken om jouw merk echt op te bouwen en je bedrijf voor je te verkopen. 

 

AAAwesome kan jouw bedrijf helpen om digitaal te werken met een website.  

 

Nu is het tijd om proactief te zijn om dit deel van je bedrijf af te handelen. Het is een van de plaatsen waar je daadwerkelijk wat tijd en middelen aan kunt besteden in het midden van wat er aan de hand is. Op deze manier kan je plannen maken voor de toekomst waar er geen pandemie aan de hand is en kan je zelfs jouw bedrijf laten groeien. Met een website kan je nieuwsupdates of afspraken met toekomstige klanten plannen.  

 

AAAwesome is een bedrijf voor weboplossingen. Wij kunnen jou helpen om aan de slag te gaan en je vragen te beantwoorden gedurende het hele proces.

 

 

Contacteer ons!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook