Ongelooflijke blogging tips voor accountants – tip 4

Ongelooflijke blogging tips voor accountants - tip 4
SEO is essentieel als het gaat om het stimuleren van websiteverkeer en gaat hand in hand met het promoten van je blog.

Delen

Zoekmachine optimalisatie, of SEO, is ongelooflijk belangrijk. Wanneer je jouw webpagina’s – inclusief je blogberichten – optimaliseert, maak je jouw website zichtbaarder voor mensen die via zoekmachines zoals Google trefwoorden invoeren die aan je diensten zijn gekoppeld. 

 

Maar helpt de inhoud van je blog écht om je bedrijf organisch te rangschikken op zoekmachines? 

 

Verbeter je zoekmachine optimalisatie (SEO)

 

SEO is essentieel als het gaat om het stimuleren van websiteverkeer en gaat hand in hand met het promoten van je blog. Gelukkig zijn er technieken die je kan gebruiken om je te helpen. Hier zijn enkele van hen: 

 

Het hebben van afbeeldingen/video’s en onderverdelingen in de blogpost kan ervoor zorgen dat het hoog scoort in de resultaten van zoekmachines. Zorg er altijd voor dat je afbeeldingen een verklarende alt-tag hebben.

 

Maak gebruik van diensten zoals “SEMRush” of “Google Zoekwoorden Planner” om je te helpen een lijst van trefwoorden samen te stellen die je in jouw blogberichten kan opnemen. Met behulp van deze tools kan je zelfs zien welke trefwoorden het maximale aantal keren worden gebruikt door de concurrenten en verkeer naar hun websites of blogberichten brengen. 

 

Zorg ervoor dat je ‘metatitels en metabeschrijvingen’ het belangrijkste trefwoord gebruiken. 

 

Een metatitel is de titel van elke pagina van een website, die Google helpt bij het beoordelen van de relevantie van de website voor een bepaalde zoekopdracht. Het opnemen van synoniemen van trefwoorden zal het breedste spectrum aan gebruikte zoektermen bestrijken. Als bijvoorbeeld “blogging tips voor accountants” het primaire trefwoord is, kan je woorden gebruiken als “succesvolle blogging tips voor accountants of “blogging schrijftips voor boekhouders”. 

 

Let er op dat de metatitel niet te lang wordt. In de metabeschrijving, die iets langer mag zijn, kan je meer informatie opnemen.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook